Hoe het begon.

Toen wij  op zoek gingen naar een hond, vielen we al snel voor een Bouvier.
Het werd een zwarte reu, Cesar van de Prenk. Dit was een fantastische hond wat betreft zijn karakter.
Voor de huisgenoten erg lief, kinderen vond hij geweldig, voor vreemden was hij argwanend en keek de kat uit de boom, maar als het goed was, was het ook echt goed. Met hem hebben we heerlijk getraind en het basis diplama gehoorzaamheid gehaald.
Na een paar jaar kwam onze 2e reu erbij, Wodan van de Kornuiten, ook weer een hond met een prettig karakter.Hij was wel wat zachter van aard als Cesar, maar ook hij vertrouwde kinderen van nature. Wel was hij spontaner, wat ook zijn charme had. Ook met hem trainden we gehoorzaamheid.
ORLY  LUCKY VAN DE KORNUITEN
15 september 1990-27 augustus 2003
WODAN VAN DE KORNUITEN
18 februari 1990-14 juli 1997
Nog weer wat later was daar Orly Lucky van de Kornuiten, met haar gingen we voor het eerst naar de show en fokten we ons eerste nestje pups. Ook met Orly trainden we gehoorzaamheid en ook zij behaalde haar diploma.
Ze was een echte teef, ook van karakter een echte bitch, ze was de baas bij de honden en bleef dit tot op het einde van haar leven.
Ze was erg waaks, maar voor kinderen het toppunt van geduld en ze kon alles van hen hebben.
REDESSA
We kregen er nog een teefje bij, Redessa Sindy van de Maredhof, zij werd de stammoeder van onze kennel. Ze was een eerlijke hond, als je haar kende kon je alles van haar gedaan krijgen, maar als ze je niet mocht was het slecht kersen eten met deze dame.
Uit Redessa's eerste nest hielden we een pup aan.
Dibah Redessa van de Mitemas, met deze teef is het showen serieus begonnen, We hebben haar veel geshowd en zij behaalde meestal de kwalificatie uitmuntend. Dibah was zachter van karakter dan haar moeder Redessa, maar ze liet de kaas ook niet van haar brood eten.
HILADA DIBAH VAN DE MITEMAS
6 maart 1997-25 maart 2005
STORM
Ook Dibah werd na verloop van tijd gedekt en van haar hebben we natuurlijk ook een pup aangehouden. Dat was Hilada Dibah van de Mitemas en zij ging ook weer naar de show, zij kreeg ook de kwalificatie uitmuntend.
We trainden ook met Hilada en haar moeder Dibah voor het officiele diploma gehoorzame hond en ze zijn beiden daarvoor geslaagd.
Hilada kreeg ook een paar nestjes puppies. Zij is de moeder van Tefka Hilada van de Mitemas, zij kwam uit het laatste nestje. Hilada was weer wat feller dan haar moeder, vooral als ze pups had. Daar mocht (de eerste dagen) niemand bij komen behalve de baas en het vrouwtje.
DIBAH
DIBAH REDESSA VAN DE MITEMAS
14 april 1995-18 januari 2002
Na de geboorte van Dibah kwam er nog een teefje uit dezelfde kennel als Redessa. Dit was Dasja Indra van de Maredhof. Zij was een wat onderdanige teef en had een zeer spontaan karakter. Ze was vreselijk lief tegen iedereen. In eerste instantie was alles en iedereen goed, totdat het tegendeel was bewezen en dan werd het wat haar betrof nooit meer wat.
DASJA INDRA VAN DE MAREDHOF
3 februari 1994-14 januari 2003
STORM
STORM USKELLY VAN DE DUCA VALLEI
1 mei 1995-5 mei 2004
REDESSA SINDY VAN DE MAREDHOF
30 mei 1991-23 juli 2001
Na de geboorte van Hilada kwam er weer een reu (Hilada's vader) de gelederen versterken, Het was de uitmuntende reu Storm Uskelly van de Duca Vallei. Met hem hebben we ook af en toe geshowd en ook hij heeft weer het diploma gehoorzame hond gehaald. Hij had een sociaal karakter en straalde een sterke wilskracht uit. Hij was zeer op zijn mensen gesteld en die moest je niet te na komen.
Twee jaar na Hilada kwam er nog een teefje uit een andere bloedlijn bij. Nymrah Pepper van de Duca Vallei. Zij is veel geshowd en altijd geplaatst, meestal uitmuntend. Met haar hebben we een nestje gefokt en zij is de moeder van Silsa Nymrah van de Mitemas.
NYMRAH PEPPER VAN DE DUCA VALLEI
26 september 1998- 26 april 2009
Dit is Silsa Nymrah van de Mitemas.
zij is een heel lieve aanhankelijke hond, maar wel waaks en oplettend. zij is ook geshowd maar vond er niets aan, dus stopten we daar al snel mee. Wel haalde zij de kwalificatie uitmuntend.
Silsa heeft ook al nakomelingen.
SILSA NYMRAH VAN DE MITEMAS
22 februari 2001-23 mei 2008
Een jaar nadat Nymrah bij ons kwam, is ook haar wat oudere halfbroer bij ons gekomen. Europees jeugdkampioen Ike Pepper van de Duca Vallei. Hij is nog een enkele keer geshowd en heeft voor mooie nakomelingen gezorgd.
IKE PEPPER VAN DE DUCA VALLEI
15 maart 1998-28 april 2004
XARAY SILSA VAN DE MITEMAS
14 mei 2004
Dit teefje is de dochter van Silsa.
Een heel lief hondje, wat toch we weet wat ze wil.
Haar naam is Xaray Silsa van de Mitemas.
KAI KIWI VAN DE DUCA VALLEI
26 oktober 2003-
We hebben nu de zoon van Ike.
Kai Kiwi van de Duca Vallei.
De zoon is  spontaner dan de vader. Zeker voor degenen die hem kennen. Tegen vreemden is hij gereserveerder. Hij is best wel onstuimig als hij in zijn vertrouwde omgeving is en hij zich prettig voelt. Hij is al veel geshowd en heeft al enkele titels op zijn naam staan.
Ook van deze reu hebben we inmiddels al nageslacht.
We hebben zelf een dochter van Kai en Silsa gehouden.
En dat is Amber Silsa van de Mitemas.
Dit is de dochter van Hilada en Ike.
Tefka Hilada van de Mitemas. Een hond met een prettig karakter. Ze is heel lief voor kinderen en zeer trouw aan de baas. Ook zij is veel geshowd en behaalde dan de kwalificatie uitmuntend. Op clubmatches ook regelmatig beste van het ras.
TEFKA HILADA VAN DE MITEMAS
4 mei 2001-28 januari 2011
En dit is ze dan Amber Silsa van de Mitemas.  De dochter van Silsa en Kai. Ze is een kleine deugniet en omdat ze nog pup is, mag ze de oudere honden nog wel een beetje plagen. Dat is dan ook haar lust en haar leven. Het is een vrolijk hondje en altijd in voor een spelletje. Ook is ze erg aanhankelijk en wil heel graag dicht bij de baas zijn.
Omdat we vonden dat de bouviers wel wat extra beweging konden gebruiken, wilden we naar verloop van tijd er een kleinere beweeglijke hond bij. Onze keus viel op een Cairn terrier. Een vrolijke spontane vriendelijke hond altijd gezellig in huis. Het werd Quibble Gentle van de Duca Vallei. Met haar hebben we puppy cursus getraind en regelmatig is ze geshowd, Ze behaalde bijna altijd de kwalificatie uitmuntend.
En dan ben je fokker of je bent het niet, maar van Quibble moest ook een nestje komen. Er werd een reu gezocht en er werden puppies geboren. Daar was weer een mooi teefje bij. En wel Zothy Quibble van de Mitemas. Zij doet haar naam eer aan want ze kan vreselijk gek doen,  maar het is een heel gezellig hondje om in huis te hebben. Ze is erg vrolijk en kan leuk spelen met haar speelgoed of met kinderen. Ze is wel een tikkeltje eigenwijs, maar dat heeft ook z'n charme. Met haar wordt ook weer geshowd en ook zij behaald regelmatig de kwalificatie uitmuntend.
QUIBBLE  GENTLE V.D.  DUCA VALLEI
3 april 2000-
AMBER
AMBER SILSA VAN DE MITEMAS
24 augustus 2005-19 december2008
ZOTHY QUIBBLE VAN DE MITEMAS
20  september 2004-
ROMY
18 juli 2006-
Om weer een keer ander bloed erbij te hebben komt in september 2006 Romy de kennel versterken.
Zij is een heel aanhankelijk hondje met een heel vrij karakter.
Het is ook een mooi hondje en we willen al jong beginnen met showen, hopelijk heeft ze er plezier in.
Omdat wij de Cairn toch wel erg leuk vinden besloten we om van Zothy een teefje aan te houden. Door omstandigheden werden dat er twee. en wel
Cilly Zothy van de Mitemas en Chewbacca Zothy van de Mitemas. Roepnaam Chew. Cilly kijkt de kat wel wat uit de boom en is vrij rustig voor een cairn, maar Chew is veel spontaner en drukker. De zusjes kunnen het goed samen vinden en waar de een is, zit de ander wel in de buurt.

Inmiddels zijn beide hondjes verhuisd. Cilly is naar onze oudste dochter gegaan. De kleinzoons zijn helemaal gek met haar en zij met de jongens.
CHEW ZOTHY VAN DE MITEMAS
20 december 2006-
CILLY ZOTHY VAN DE MITEMAS
20 december 2006-
DAIKA TEFKA VAN DE MITEMAS
10 mei 2007
Ook van Tefka en Kai is er een dochter bij ons gebleven, en wel Daika Tefka van de Mitemas. Zij is vernoemd naar haar vader en moeder. Een heel leuk hondje met zeker goede kwaliteiten voor de show. Maar ook op de gehoorzaamheidstrainingen doet ze het erg goed. Ze werkt graag voor haar baas en heeft een prettig karakter.
CESAR VAN DE PRENK
27 juni1987-25 juli 1996
Om de Cairn terrier populatie te versterken kwam Swizzle Dizzle von Lochnagar bij ons wonen. Een heel mooie dame waar we zeker ook mee gaan showen.
We hopen in de toekomst ook mooie pups met haar te kunnen fokken.
SWIZZLE DIZZLE VON LOCHNAGAR
22 maart 2010-
In het laatste cairn nestje zat een mooi puppie teefje. En omdat er nog plaats voor nog een cairntje was mocht dit dametje ook blijven. Jael (onze kleindochter) vond Olivia een mooie naam voor dit meiske.
OLIVIA MAGGIE VAN DE MITEMAS
21 mei 2011-
Dit is Purly een dochter van Romy en Kai.
Omdat moeder Romy zo'n geweldig karakter heeft, wilden we nog heel graag een dochter van haar aanhouden.
Dit vonden we een erg leuk en lief meisje en daarbij is ze ook nog eens heel mooi. Zoals we het nu kunnen bekijken, past ze ook goed in onze roedel.
PURLY ROMY VANDE MITEMAS
9 september 2011-